23/01/2013

Κατσικάκι λαδoρίγανη κατσαρόλας

Σχολίασε πρώτος!

Το κατσικάκι λαδορίγανη είναι μία νοστιμότατη παραδοσιακή συνταγή που γίνεται εύκολα και γρήγορα.

κατσικάκι κατσαρόλας

Υλικά που θα χρειαστείτε 

2 κιλά κατσικάκι γάλακτος τεμαχισμένο σε μερίδες

2 μεγάλα κρεμμύδια ξερά

1 ποτήρι του νερού λευκό κρασί

3/4 φλ. του τσαγιού ελαιόλαδο

1 κ.σ κόκκους κέδρο

2 κ.σ κορν φλάουρ

ρίγανη σε κλωναράκια

αλάτι, πιπέρι

Τρόπος μαγειρέματος

Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα αδειάζουμε σε μία βαθιά κατσαρόλα. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τα σοτάρουμε ελαφρά. Στη συνέχεια ρίχνουμε τις μερίδες του κρέατος και τις σοτάρουμε απ' όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσουν.

Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τα μυρωδικά. Ανακατεύουμε ελαφρά και σβήνουμε με το κρασί. Κλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε να σιγοβράσει  σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Αν χρειαστεί , συμπληρώνουμε λίγο νερό.

Για να δέσει η σάλτσα, προσθέτουμε 2 κ.σ κορν φλάουρ σε μισό ποτήρι νερό και το αφήνουμε να πάρει μερικές βράσεις ακόμα. Σερβίρουμε με πατάτες, ρύζι, πουρέ  και ζυμαρικά χοντρά.

Η συγκεκριμένη συνταγή μπορεί να γίνει και με άλλο κρέας της επιλογής μας.

Σχολίασε πρώτος!
web design by