21/03/2013

DIY fashion: Κάν'το μόνη σου!

Σχολίασε πρώτος!

Έχεις βαρεθεί κάποια ρούχα σου και θέλεις να τα αλλάξεις; Το up cycling είναι μια από τις τάσεις της εποχής και όχι μόνο λόγω κρίσης. Είναι ωραίο να μπορείς να μεταμορφώνεις τα ρούχα σου και να τα ανανεώνεις. Είναι δημιουργικό και αγχολυτικό.

Βρήκαμε για σένα τέσσερις έξυπνες ιδέες και στο προτείνουμε να δοκιμάσεις τις ικανότητες σου. Τι λες; Θα τα καταφέρεις;

diy galsnguys

Παπούτσι από το τόπο σου

Είναι τα αγαπημένα σου sneakers και δεν τα αλλάζεις με τίποτα. Επειδή, όμως, έχεις πολλά ζευγάρια all star converse θα ήθελες να κάνεις κάτι διαφορετικό σε ένα από αυτά για να ξεχωρίζει. Ανακαλύψαμε αυτή τη μεταμόρφωση και την ερωτευτήκαμε. Δε θα χρειαστείς τίποτα περισσότερο από μερικά χρυσά καρφάκια που θα βρεις σε ένα κατάστημα με είδη ραπτικής ή σε ένα κατάστημα με είδη χειροτεχνίας. Για να δημιουργήσεις το σχέδιο, θα καρφώσεις στη γλώσσα του κάθε παπουτσιού τα καρφάκια πιέζοντας με το δάχτυλο σου και θα τα «κλειδώσεις» στο πίσω μέρος γυρίζοντας τα αυτάκια τους. Η διαδικασία είναι πολύ απλή και δε θα σου πάρει παραπάνω από μισή ώρα.

diy galsnguys

Βρες το DIY στο: glitters-doughnuts.blogspot.com

Spring hairpiece

Δημιούργησε, μόνη σου ένα καταπληκτικό αξεσουάρ μαλλιών για να δώσεις χαρακτήρα στις boho εμφανίσεις σου. Θα χρειαστείς μια κυκλική στέκα μαλλιών, που μπορείς να βρεις σε οποιοδήποτε κατάστημα καλλυντικών και πολλές αλυσίδες σε διάφορα μήκη και χρώματα. Αλυσίδες φθηνές θα βρεις στα καταστήματα που πουλάνε είδη κατασκευής κοσμημάτων. Για να φτιάξεις αυτό το φανταστικό hairpiece ουσιαστικά το μόνο που θα κάνεις είναι να στερεώσεις τις αλυσίδες περιμετρικά της στέκας με μικρά δαχτυλιδάκια που χρησιμοποιούνται στις ενώσεις των κοσμημάτων. Η διαδικασία δε θα ξεπεράσει τα είκοσι λεπτά με μισή ώρα.

diy galsnguys

diy galsnguys

Βρες το DIY στο: lovemaegan.com

Floral top

Θέλεις να δώσεις άλλον αέρα στο παλιό σου φανελάκι; Βρήκαμε ένα πανεύκολο diy με ανοιξιάτικη διάθεση και στο προτείνουμε. Τα απαραίτητα, εκτός από το λευκό top σου, είναι μερικά, απλικέ λουλούδια που πωλούνται στα είδη ραπτικής με το μέτρο και μια κόλλα για ύφασμα. Με ένα ψαλίδι, θα απομονώσεις όσα λουλούδια θέλεις για να δημιουργήσεις το σχέδιο στο φανελάκι και με τη κόλλα, θα τα στερεώσεις, μόνιμα, πάνω σε αυτό. Η κατασκευή δε θα σου πάρει πάνω από 15 λεπτά.

diy galsnguys

Βρες το DIY στο: dollarstorecrafts.com

Τζιν σορτσάκι

Έχεις βαρεθεί το παλιό σου τζιν και θέλεις να το μεταμορφώσεις σε κάτι άλλο. Και το πιο απλό που μπορείς να κάνεις είναι να το κόψεις έτσι ώστε να έχεις ένα σούπερ, καυτό και sexy σορτσάκι. Αλλά όχι ένα οποιοδήποτε σορτσάκι αλλά ένα masterpiece που μοιάζει να έχει βγει από ένα catwalk σαν αυτό που βρήκαμε για χάρη σου. Θα χρειαστείς μερικά εκατοστά κρόσσι με το μέτρο και μερικά εκατοστά από κορδέλες και κορδόνι που ταιριάζουν μεταξύ τους. θα κόψεις το κρόσσι στο κατάλληλο μέγεθος έτσι ώστε όταν το ράψεις να πλαισιώνει ακριβώς τις τσέπες και θα κολλήσεις με κόλλα υφάσματος την κορδέλα και το κορδόνι περιμετρικά από το σορτς όπως φαίνεται στην εικόνα. Η μεταμόρφωση του τζιν δε θα απαιτήσει παραπάνω από μία ώρα από τον χρόνο σου.

diy galsnguys

Βρες το DIY στο: runwaydiy.com

Με την πρώτη ευκαιρία, τόλμησε να κάνεις κάποιες αλλαγές στα ρούχα και στα αξεσουάρ σου. Να δεις, ότι γρήγορα θα μπει μέσα σου το μικρόβιο του DIY και θα βρίσκεις πάντα κάτι για να απασχολείσαι!

Η δημιουργία δεν είναι μόνο ανάγκη. Είναι πάθος και ανεξάντλητη πηγή χαράς.

Σχολίασε πρώτος!
Δώρα Μάστορα
Πριν αρχίσω να γράφω, μίλαγα. Μίλαγα ακατάπαυστα από 9 μηνών. Το να γράψω, λοιπόν, ήταν περισσότερο ανάγκη παρά οτιδήποτε άλλο. Ανάγκη των άλλων που δε μπορούσαν πια να με ακούνε. Μετά μπλέχτηκα με τα ΜΜΕ και συνέχισα να γράφω. Και να επιμελούμαι εικόνες. Να στήνω ψεύτικα σκηνικά. Ναι, αυτό κάνω. Γράφω αλήθειες μέσα σε ψευδείς πραγματικότητες. Και έτσι κάπως περνάει ο καιρός.
web design by