14/01/2016

Making a Murderer – Μια αληθινή ιστορία αμερικάνικου τρόμου

Σχολίασε πρώτος!

Όταν η αληθινή ζωή μοιάζει τόσο απίστευτη που ξεπερνά και την πιο ευφάνταστη τηλεοπτική σειρά

Λιγότερο από ένας μήνας έχει περάσει από τις 18 Δεκεμβρίου 2015, όταν το Making a Murderer έγινε διαθέσιμο για streaming στο Netflix και όλη η υφήλιος παρακολουθεί ήδη με κομμένη την ανάσα τις καθημερινές εξελίξεις γύρω για την απίστευτη ζωή του Steven Avery.

Making a Murderer,netflix,steven avery,galsnguys,cineseries,gals and guys

Μέσα από ένα ντοκιμαντέρ που χρειάστηκαν 10 ολόκληρα χρόνια για να ολοκληρωθεί, βλέπουμε να ξεδιπλώνονται μπροστά μας όλα τα απίστευτα γεγονότα που οδήγησαν τον Steven Avery στη φυλακή όχι μία αλλά δύο φορές … Αρχικά 18 ολόκληρα χρόνια για ένα βιασμό τον οποίο όπως αποδείχτηκε τελικά, δεν διέπραξε ποτέ … και αργότερα για δεύτερη φορά για ένα φόνο για τον οποίο η δικαιοσύνη τον έκρινε ένοχο ενώ ο ίδιος ισχυρίζεται και πάλι ότι δεν διέπραξε – με τα στοιχεία να μην μπορούν να δείξουν με βεβαιότητα αν πρόκειται για ένα ακόμα λάθος του δικαστικού συστήματος ή για την απίστευτη εξιχνίαση ενός τραγικού εγκλήματος.

Το Making a Murderer εγκαινιάζει μια νέα εποχή για τα ντοκιμαντέρ – την εποχή όπου το αληθινό υλικό όπως αυτό καταγράφηκε τη στιγμή που διαδραματίζονταν τα γεγονότα, μοντάρεται αριστοτεχνικά και παρουσιάζεται στο θεατή ακολουθώντας έναν προς ένα όλους τους χρυσούς κανόνες της τηλεοπτικής αφήγησης - με αποτέλεσμα να ξεπερνά σε ένταση, cliffhangers και αγωνία ακόμα και τις καλύτερες σειρές του είδους.

Making a Murderer,netflix,steven avery,galsnguys,cineseries,gals and guys

Είναι στιγμές που στο Making a murderer η πλοκή είναι τόσο έντονη και η ιστορία μοιάζει τόσο απίστευτη, που επιλέγεις να ξεχνάς για λίγο ότι δεν βλέπεις ένα ακόμα επεισόδιο από το Good Wife, True Detective, Fargo, Suits, Criminal Case, CSI. Ξεχνάς ότι δεν έχεις μπροστά σου ηθοποιούς που ενσαρκώνουν φανταστικούς ήρωες ντυμένους με ένα μανδύα υπερβολής για χάριν της τηλεθέασης.

Όταν επιστρέφεις στην πραγματικότητα και συνειδητοποιείς και πάλι ότι παρακολουθείς την ιστορία αληθινών ανθρώπων - ανθρώπων που ζουν ανάμεσά μας και θέλοντας ή μη πήραν μέρος σε αυτά τα απίστευτα γεγονότα, ανθρώπων που είναι ικανοί για το καλύτερο ή για το χειρότερο, ανθρώπων που βάζουν εμπόδια και τρύπες στη δικαιοσύνη, ανθρώπων που μοιάζουν αθώοι αλλά μπορεί να είναι ένοχοι, ανθρώπων που μοιάζουν ένοχοι αλλά μπορεί να είναι αθώοι, ανθρώπων που ίσως και να αξίζουν κάτι καλύτερο από όσα τους χάρισε η ζωή, ανθρώπων που παλεύουν να βρουν ακόμα και τη δική τους αλήθεια – τότε νιώθεις τη φρίκη να σε πνίγει.

Και θέλεις να αντιδράσεις. Θέλεις να αμφισβητήσεις όλα όσα πίστευες για το κοινωνικό σύστημα, τη δικαιοσύνη, την ανθρώπινη φύση. Θέλεις να ρίξεις φως στην υπόθεση, να βρεις όλες τις απαντήσεις, μα πάνω από όλα θέλεις να απαιτήσεις από τη δικαιοσύνη να ξεφύγει από τις παγίδες και να βρει τον τρόπο να αποδίδεται σωστά και χωρίς προκατάληψη – με βάση τη μια και μόνη αλήθεια που δε θα κρύβει πίσω της καμία αμφιβολία. Χωρίς τις ανθρώπινες αδυναμίες και τα ανθρώπινα πάθη να προσπαθούν να επηρεάσουν τη ζυγαριά προς τη μια ή την άλλη πλευρά. Και παρόλο που το Making a murderer επιλέγει να δείξει μια μόνο όψη του νομίσματος (αυτή της υπεράσπισης του Steven Avery) και χρειάζεται πολλή έρευνα για να βρει κανείς όλα τα δεδομένα, μόνο και μόνο αυτή η αφύπνιση που προκαλεί στο – πολλές φορές αποχαυνωμένο - τηλεοπτικό κοινό, το καθιστά συγκλονιστικό.

Making a Murderer,netflix,steven avery,galsnguys,cineseries,gals and guys

Το σίγουρο είναι ότι έχουμε να δούμε και να ακούσουμε πολλά ακόμα για την ιστορία του Steven Avery – η αλήθεια μπορεί να ξεπερνά ακόμα και πιο την πιο τρελή θεωρία συνωμοσίας , μπορεί όμως να είναι και ήδη μπροστά στα μάτια μας – και έχουμε να περάσουμε ακόμα πολλές ώρες σε έντονα debates και συζητήσεις με φίλους και γνωστούς… Μέχρι να σβήσει και η τελευταία αμφιβολία, δε θα μπορέσουμε να βγάλουμε το Making a Murderer από το μυαλό μας και δε θα σταματήσουμε να ψάχνουμε για απαντήσεις. Ο καθένας στις δικές του ερωτήσεις όπως αυτές θα γεννιούνται επεισόδιο μετά από επεισόδιο.

Ο Steven Avery είναι στα αλήθεια δολοφόνος ή τα Media και οι προκαταλήψεις το αποφάσισαν αυτό ερήμην του και η δικαιοσύνη απλά έκλεισε τα μάτια; Και αν όντως αποδειχτεί ότι είναι δολοφόνος, πόσο ευθύνεται για αυτό το δικαστικό σύστημα που για 18 ολόκληρα χρόνια προσπαθούσε να τον κάνει να πιστέψει το χειρότερο για τον ίδιο του τον εαυτό, τιμωρώντας τον για κάτι που δεν είχε διαπράξει ποτέ;

Εσείς τι λέτε Gals n' Guys;

Σχολίασε πρώτος!
Αλεξία Μπρη
Αιώνιος λάτρης της τηλεόρασης, του κινηματογράφου και των βιβλίων, πρώην δημοσιογράφος, νυν PR girl, που ονειρεύεται μια μέρα να γίνει συγγραφέας και να μετακομίσει στο Κουφονήσι για να γράφει και να παρακολουθεί τις σειρές της ανενόχλητη σε ένα λευκό σπιτάκι με θέα τη θάλασσα …
web design by