11/01/2016

Narcos: Ένα αριστούργημα δια χειρός Netflix

Σχολίασε πρώτος!

"Bad guys don't play by the rules ... That's what makes them bad ... That's what makes them win "

Το 2015 ήταν αδιαμφισβήτητα η χρονιά που το Netflix κατέλαβε τον (τηλεοπτικό) κόσμο. Με περισσότερους από 60 εκατομμύρια συνδρομητές παγκοσμίως, πλάνα για συνεχή επέκταση και εξαιρετικές παραγωγές που η μια διαδεχόταν την άλλη, σαρώνοντας υποψηφιότητες και τηλεοπτικά βραβεία, το Netflix έφερε τα πάνω – κάτω στην τηλεοπτική πραγματικότητα και στον τρόπο με τον οποίο «καταναλώνουμε» τα προϊόντα της.

Η μεγαλύτερη συνεισφορά του ωστόσο τη χρονιά που πέρασε, δεν ήταν άλλη από το ότι μας χάρισε το αριστουργηματικό Narcos.


Το Narcos του José Padilha, αφηγείται την άνοδο, την πτώση και το αέναο κυνηγητό του «βασιλιά της κοκαΐνης» και βαρόνου του καρτέλ του Medellin, Pablo Escobar. Είναι τόσο εθιστικό που δύσκολα θα αποφύγεις τον πειρασμό να δεις το ένα επεισόδιο μετά το άλλο. Είναι τόσο αριστουργηματικό που δύσκολα θα καταφέρει να σε συγκινήσει το ίδιο όποια σειρά και αν προσπαθήσεις να δεις στη συνέχεια.

Υποψήφιο για Χρυσή Σφαίρα καλύτερου τηλεοπτικού δράματος, το Narcos, είναι μακράν μια από τις καλύτερες σειρές της χρονιάς που πέρασε και ένας από τους λόγους που η τηλεόραση θα χρωστά αιώνια ευγνωμοσύνη στο Netflix. Ε ναι : αν δεν το έχετε δει ακόμα, δεν πρέπει να περιμένετε ούτε λεπτό περισσότερο.

Narcos,netflix,σειρές,τηλεοπτικές σειρές,galsnguys,galsn and guys

1. Η ιστορία είναι εθιστική

Ακόμα και αν δεν είσαι fan των ιστοριών με θέμα το εμπόριο ναρκωτικών, ακόμα και αν έχεις ήδη μια προδιαγεγραμμένη αντίληψη για τον Pablo Escobar, το Narcos θα σε κάνει να αλλάξεις γνώμη … Η ιστορία φέρνει στο φως πτυχές άγνωστες, η πλοκή είναι τόσο έντονη και ο ρυθμός της τόσο γρήγορος, που θα σε παρασύρει σαν χείμαρρος και δύσκολα θα μπορέσεις να σταματήσεις πριν τη δεις να ξεδιπλώνεται ολόκληρη μπροστά σου…

Narcos,netflix,σειρές,τηλεοπτικές σειρές,galsnguys,galsn and guys

2. Οι ερμηνείες είναι καθηλωτικές

Δε θα μπορούσε να υπάρξει ηθοποιός να ενσαρκώσει καλύτερα τον Pablo Escobar από τον Βραζιλιάνο Wagner Moura. Η ερμηνεία του είναι συγκλονιστική – καταφέρνει να δώσει ένα απύθμενο βάθος στο χαρακτήρα που υποδύεται, να ξεγυμνώσει τον ψυχισμό μου με μια μόνο έκφραση του προσώπου του ή μια κίνηση του σώματός του (δεν κέρδισε άλλωστε τυχαία την υποψηφιότητα Χρυσής Σφαίρας καλύτερου ηθοποιού σε Δραματική σειρά). Υπέροχος είναι και ο γνωστός από το ρόλο του στο Game of Thrones Pedro Pascal, που υποδύεται τον αστυνομικό Javier Peña.

Narcos,netflix,σειρές,τηλεοπτικές σειρές,galsnguys,galsn and guys

3. Η αφήγηση προσδίδει αμεσότητα

Το Narcos παρουσιάζεται από την οπτική γωνία του αστυνομικού της δίωξης ναρκωτικών, που είχε σκοπό της ζωής του να συλλάβει τον Escobar. Η αφήγηση της ιστορίας όπως τη βίωσε ο ίδιος, παρόλο που εμπεριέχει μια υποκειμενικότητα, προσδίδει και μια αίσθηση αμεσότητας στο θεατή– σαν να είμαστε και εμείς μέρος της, σαν μας τη διηγείται κάποιος μακρινός φίλος.

4. «Παίζει» με τα στερεότυπα

Τόσα έχουν γραφτεί και τόσα έχουν ειπωθεί για τον Pablo Escobar που είναι αδύνατον να πατήσεις το Play χωρίς να έχεις ήδη αποφασίσει τι να περιμένεις. Η υπόθεση του Narcos είναι τόσο πολυδιάσταση, που πολλοί θα ταχτούν από την αρχή ενάντια στους «κακούς» εμπόρους, ενώ άλλοι θα τα βάλουν με τη διαφθορά ανάμεσα στους «καλούς» αστυνομικούς. Το Narcos θα αγγίξει όλες τις πλευρές του νομίσματος και όσο η ιστορία προχωρά, η γραμμή ανάμεσα στο καλό και στο κακό θα λεπταίνει όλο και πιο πολύ …

Narcos,netflix,σειρές,τηλεοπτικές σειρές,galsnguys,galsn and guys

5. Η εικόνα είναι αριστουργηματική

Το Narcos αποτυπώνει μαγευτικά την εποχή που έζησε και έδρασε ο Pablo Escobar και δημιουργεί μια νοσταλγία για τη χαμένη απλότητα της vintage πλέον ομορφιάς της εποχής των 70s / 80sΌντας γυρισμένο στο μεγαλύτερο μέρος του στην Κολομβία, δε θα μπορούσαν να λείπουν επίσης οι αέριες λήψεις των τροπικών δασών αλλά και των πόλεών της, που κόβουν την ανάσα.

Σχολίασε πρώτος!
Αλεξία Μπρη
Αιώνιος λάτρης της τηλεόρασης, του κινηματογράφου και των βιβλίων, πρώην δημοσιογράφος, νυν PR girl, που ονειρεύεται μια μέρα να γίνει συγγραφέας και να μετακομίσει στο Κουφονήσι για να γράφει και να παρακολουθεί τις σειρές της ανενόχλητη σε ένα λευκό σπιτάκι με θέα τη θάλασσα …
web design by