10/02/2016

Γκομενοπαγίδα

Σχολίασε πρώτος!

Και ήρθε η ώρα για να συζητηθεί ένα θέμα μάστιγα που σαρώνει σαν τις ακρίδες τους ανθρώπους της πόλης, οι οποίοι άπαξ και στεριώσουν σε σχέση, εξαφανίζονται από τις παρέες τους, από το σπίτι τους, από το γυμναστήριο και γενικότερα από την ίδια τη ζωή τους, λες και πήδηξαν στην κουνελότρυπα της Αλίκης και χάθηκαν σε ένα παράλληλο κόσμο όπου ζουν μόνο με την αγαπούλα τους.

suspicious-jealous-couple-look-another
Αυτοί οι άνθρωποι φαίνεται ότι ζουν μόνο και μόνο για να ζευγαρώνουν και πως αν μείνουν μόνοι τους πάνω από 2 βδομάδες, ένα γιγάντιο ρακούν θα τους κλέψει την ψυχή και θα την πουλήσει στο Διάβολο.

Οι ίδιοι αυτοί άνθρωποι δεν αντέχουν ούτε μέρα με το να μην ασχολούνται με κάποιον που πολλές φορές (ή μάλλον τις περισσότερες) το κάνουν από ανασφάλεια, από βαρεμάρα και με κάποιον που δεν πεθαίνουν κιόλας. Και είναι οι ίδιοι αυτοί άνθρωποι που βάζουν το έτερο ήμισυ στο κέντρο του κόσμου τους και για να κάνουν χώρο, πετάνε από το παράθυρο χωρίς δεύτερη σκέψη φίλους χρόνων (αν τους έχουν μείνει βέβαια γιατί αυτές οι συμπεριφορές επαναλμβάνονται), συγγενείς και αγαπημένες συνήθειες μόνο και μόνο για να είναι διαθέσιμοι.

Και αυτή η ανάλυση δε γίνεται να δουν εκείνο το λάθος που κάνουν στη ζωή τους, για αυτούς δεν είναι καν λάθος εφόσον έτσι νιώθουν πιο σημαντικοί και σωστοί. Το λυπηρό είναι για όλους εμάς τους υπόλοιπους που βλεπουμε τους φίλους μας να εξαφανίζονται, να λείπουν από σημαντικές στιγμές στη ζωή μας και ανερυθριάστα να έχουν το θράσος να απαιτούν ‘Να πάμε για κανένα καφέ μωρέ γιατί χαθήκαμε, αλλά μπορώ σήμερα που η Σούλα έχει δουλειές οπότε και γω είμαι φρι’. Λες και η Σούλα είναι κανένας δεσμοφύλακας και επειδή εκείνη τη μέρα έχει κάτι καλύτερο να κάνει, ο φίλος μας θυμήθηκε ότι υπάρχουμε.

shade;shadow
Οι άνθρωποι αυτοί δυστυχώς δεν αξίζουν το χρόνο μας, όπως πολύ εύκολα μας δείχουν ότι ούτε εκείνοι μας θέλουν στο δικό τους, οπότε αν και η λύση είναι προφανής, πολύ σπάνια φτάνουμε σε ριζικές λύσεις και οι φίλοι-φαντάσματα μπαινοβγαίνουν στη ζωή μας κατατο δοκούν πονώντας μας κάθε φορά και πιο πολύ.

Συγχωρείστε μου το έντονο υφος του κειμένου, αλλά θεωρώ πως οι άνθρωποι που χάνονται από τη ζωή μας, χωρίς να τους νοιάζει και χωρίς να λαμβάνουν υπόψιν τους, το πόσο μας λείπουν για χάρη ενός έρωτα (και το επαναλαμβάνουν σε κάθε σχέση) έχουν ρεζερβέ μια θέση στην κόλαση των εγωκεντρικών-ανθρώπων-που-δε-θα-ήθέλα-να-ξέρω-αλλά-ξέρω.

Σχολίασε πρώτος!
Μαρίνα Καλογεροπούλου
Όταν μεγαλώσω θέλω να γίνω πειρατής… Να γυρίσω με ένα καράβι ολόκληρο τον κόσμο και να είμαι γεμάτη τατουάζ… Γι' αυτό χρόνια τώρα φροντίζω επιμελώς αυτές τις δύο μου αγάπες. Όλο τον ελεύθερο χρόνο μου τον χαρίζω στα ταξίδια και στα tattoo! Τα πλεονεκτήματα μου μπορούν να συνοψιστούν στα εξής τέσσερα: Σκορπιός, πεισματάρα, περίεργη και με τάσεις φυγής ενώ είμαι σχεδόν σίγουρη ότι δεν έχω μειονεκτήματα. Το εκκεντρικό μου στυλ είναι το σήμα κατατεθέν μου, προετοιμάζομαι άλλωστε για τη μέρα που το πιο πολύτιμο αξεσουάρ μου θα είναι ένας παπαγάλος!
web design by