23/04/2016

MYF: Το νέο στέκι χορού και ευεξίας στην Καισαριανή

Σχολίασε πρώτος!

Το MYF οφείλει το όνομά του σε ένα λογοπαίγνιο, αρχικά ξεκίνησε σαν MoveYourFeet και οι δημιουργοί του κατέληξαν στο MoveYourFit, αφού δεν είναι απλά μια σχολή χορού σαν όλες τις άλλες.

myf

Τι εννοώ με αυτό;

Ότι μπορεί κάποιος να επιλέξει το MYF για να μάθει χορό αλλά και για να αποκτήσει το σώμα των ονείρων του μέσα από τα προγράμματα personal training, trx, Pilates και yoga. Περισσότερα όμως θα μας πει ο δημιουργός και ιδιοκτήτης του MYF, Παντελής Σγαρδέλης.

Παντελή, πες μας λίγα λόγια, πώς ξεκίνησε η ιδέα του MYF;

Η ιδέα ενός δικού μας χώρου ήταν όνειρο ζωής με τις πρώτες σκέψεις δημιουργίας λίγο καιρό πριν τη μεγάλη οικονομική παγκόσμια κρίση . Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην υλοποιηθεί τότε το όνειρο και να αφήσουμε να περάσουν λίγα χρόνια ακόμη ώστε να έρθει η ώρα που το ο δικός μας χώρος έγινε πραγματικότητα .

Παντελή, εάν μπορούσες να παρουσιάσεις το MYF με πέντε λέξεις, ποιες θα ήταν αυτές;

Το MYF είναι ένας χώρος δημιουργίας , χαλάρωσης , ευεξίας ,ενδυνάμωσης και αναζωογόνησης.

Ποια είναι τα προγράμματα που παρέχει το MYF, στο κοινό του;

Latin International (rumba, cha-cha, samba, jive, paso doble), Latin Folklore (salsa, merenque, bachata, cumbia), ZUMBA , Ballet , Pilates , Yoga , suspention training ( ιμάντες), functional training, personal training χορού και γυμναστικής για όλα τα επίπεδα , παραδοσιακούς χορούς και προσεχώς SPINNING (indoor cycling) και Pilates reformer .

To Zumba, έχει κλέψει τις καρδιές των ελληνίδων τα τελευταία χρόνια, γιατί έχει τόση μεγάλη απήχηση στο κοινό;

To Zumba είναι για όλους και αυτό τα λέει όλα. Δεν χρειάζεται να είσαι χορευτής να έχεις προηγούμενη εμπειρία στο χορό ή στη γυμναστική. Είναι ένα αερόβιο πρόγραμμα που με τις κατευθύνσεις του πιστοποιημένου πάντα γυμναστή μέσα σε μια ώρα μπορείς να κάψεις το λιγότερο 300-400 θερμίδες, να χορέψεις τα αγαπημένα σου τραγούδια, να γυμναστείς και να ξεχαστείς από οτιδήποτε σε απασχολεί.

myf

Ποια προγράμματα θα πρότεινες σε άτομα που δεν έχουν γυμναστεί ποτέ στη ζωή τους;

Θα πρότεινα κάποιος για αρχή να ξεκίναγε με κάτι πολύ εύκολο. Όπως του να βγούμε σε ένα πάρκο και απλά να περπατήσουμε ή να κάνουμε λίγο ποδήλατο αν ξέρουμε. Μετά, το Zumba που σε συνδυασμό με Pilates ή Yoga ή ένα πρόγραμμα κυκλικής διαλειμματικής προπόνησής  θα ήταν τα ιδανικά για μια υγιή και ασφαλή προπόνηση τρεις τέσσερις φορές την εβδομάδα .

Το μπαλέτο έχει ηλικία;

Το μπαλέτο ναι θα έλεγα έχει ηλικία αλλά προς τα κάτω. Καλό είναι κάποιο παιδί να ξεκινάει από τα τέσσερα και μετά και όχι πιο πριν. Οι μικρότερες ηλικίες καλό είναι να παρακολουθούν μαθήματα μουσικοκινητικής αγωγής και ρυθμικής για να παίρνουν τα εφόδια να ξεκινήσουν μπαλέτο. Όσο αναφορά το υπόλοιπο κοινό δεν υπάρχει ηλικία μιας και μπορούν όλοι να παρακολουθήσουν ένα μάθημα FreeBallet προσαρμοσμένο και εύκολο για όλους αλλά πάντα με τα στοιχεία πειθαρχίας και σωστής τεχνικής που χρειάζεται για να μην υπάρχουν τραυματισμοί.

Yoga – Pilates: Είναι ευεργετικά προγράμματα για το σώμα αλλά και για την ψυχική μας ισορροπία. Τι ακριβώς προσφέρει το καθένα;

Όπως είπε και ο εμπνευστής της μεθόδου για το Pilates, «Σε 10 μαθήματα νιώθεις τη διαφορά, σε 20 τη βλέπουν οι άλλοι και στα 30 έχεις καινούργιο σώμα». Μην παρασυρθείτε όμως, επειδή θαύματα δεν γίνονται. Το Pilates είναι μια ολοκληρωμένη μέθοδος ασκήσεων που δημιουργήθηκε πριν από περίπου έναν αιώνα από τον Joseph Pilates. Oι ασκήσεις Pilates εντοπίζονται στις ασκήσεις που χρησιμοποιούν αθλητές της ενόργανης, της ρυθμικής γυμναστικής, της συγχρονισμένης κολύμβησης έξω από το νερό, του χορού και πολλών άλλων αθλημάτων. Πρόκειται περί ισομετρικών ασκήσεων και ασκήσεων με το βάρος του σώματος.  Το σημαντικό είναι να υπάρχει σωστή στάση στο σώμα του αθλούμενου και συνεχής παρακολούθηση κατά τη διάρκεια της άσκησης καθώς ένας από τους σκοπούς της εκγύμνασης είναι κάθε μαθητής να δυναμώσει τους βαθύς μύες της σπονδυλικής στήλης οι οποίοι και την στηρίζουν.

Η μέθοδος Pilates είναι για όλους καθώς η μεγάλη γκάμα των ασκήσεων προσαρμόζεται κάθε φορά ανάλογα με τις ανάγκες του ασκούμενου ανάλογα με την ηλικία, το πόσο γυμνασμένος είναι, τα προβλήματα υγείας που μπορεί να έχει.

Μερικά από τα οφέλη του Pilates:

- Σωστή στάση και ενδυνάμωση των μυών του κορμού,
- βελτίωση της αναπνοής και της κυκλοφορίας του αίματος,
- αύξηση της κοιλιακής δύναμης,
- υγιείς αρθρώσεις,
- ομοιόμορφη μυϊκή ανάπτυξη σε όλο το σώμα,
- βελτίωση ευλυγισίας και ισορροπίας,
- πλήρης συντονισμός μυαλού, σώματος και πνεύματος για καλύτερη ζωή.

H Yoga: Σε όλο τον κόσμο, οι άνθρωποι ανεξαρτήτως φύλου, καταγωγής και θρησκείας κάνουν Yoga για να νιώσουν χαρά, ελευθερία και αγάπη. Οι περισσότεροι άνθρωποι έρχονται στη Yoga προκειμένου να αντιμετωπίσουν συγκεκριμένα προβλήματα - στρες, κατάθλιψη, πόνος στη μέση, αναπνευστικά προβλήματα, προβλήματα πεπτικού ή νευρικού συστήματος .Πολλοί από αυτούς μένουν πιστοί στη Yoga και μετά την αντιμετώπιση του συγκεκριμένου προβλήματος, επειδή διαπιστώνουν όχι μόνο γενικότερη βελτίωση της υγείας τους, αλλά και ριζική αλλαγή της γενικής διάθεσης και στάσης απέναντι στον κόσμο και τα πράγματα.

Κάποιοι μάλιστα, μέσα από την πρακτική Yoga, ανακαλύπτουν ένα νέο νόημα στη ζωή τους. Αυτό συμβαίνει επειδή η Yoga είναι μια μέθοδος εσωτερικής εξερεύνησης, η οποία αναγνωρίζει την αλληλεξάρτηση του σώματος με το νου, και επιφέρει αρμονία σε όλες τις ανθρώπινες υποστάσεις, στη σωματική, τη διανοητική-συναισθηματική, την πνευματική.

Παρατηρούμε το νου, φωτίζοντας με επίγνωση τους τρόπους σκέψης μας και συναίσθησης, οι οποίοι πυροδοτούν τις διαφορετικές αντιδράσεις μας. Όταν δεν κρίνουμε ή καταδικάζουμε τις αντιδράσεις μας, εξασκούμαστε στην ουδέτερη μαρτυρία και αποδοχή, επιτρέποντας να αναπτυχθεί το συναίσθημα της αγάπης προς τον εαυτό μας αλλά και τους άλλους.

Μερικά από τα οφέλη της Yoga:

- Μείωση του άγχους,
- βελτίωση της συγκέντρωσης και της μνήμης ,
- καταπολέμηση της κατάθλιψης ,
- βελτίωση της διάθεσης,
- εύκολος και πιο ξεκούραστος ύπνος,
- διαχείριση θυμού,
- μείωση εριστικότητας,
- γενική αίσθηση χαράς, ευγνωμοσύνης και ευεξίας,
- περισσότερη αντοχή και μυϊκή δύναμη,
- αύξηση μυοσκελετικής ευλυγισίας και του εύρους κινήσεων των αρθρώσεων,
- βελτιωμένη στάση του σώματος και της σπονδυλικής στήλης,
- καλύτερος συγχρονισμός μεταξύ διαφόρων μερών του σώματος.

Άρα με βάση τα παραπάνω ο καθένας δοκιμάζει και διαλέγει αυτό που ταιριάζει πραγματικά στο σώμα του και στη ψυχή του.

Σε τι διαφέρει το MYF από τα κλασικά γυμναστήρια η σχολές χορού;

Δε θα πω σε τι πραγματικά διαφέρουμε από τους υπόλοιπους σε τέτοιου είδους χώρους. Θα παροτρύνω το κάθε ένα ξεχωριστά να έρθει στο χώρο μας, να μας δοκιμάσει, να δει με τα ίδια του τα μάτια τα αποτελέσματα στο σώμα και στη ψυχή του.

myf

Εσύ Παντελή είσαι χορευτής, μίλησέ μας για τον αγαπημένο σου χορό και τι διδάσκεις στο MYF;

Για εμένα ο αγαπημένος μου χορός είναι το Αργεντίνικο Τάγκο. Ένας χορός που εκφράζει τη ψυχή του καθενός. Ένας χορός για όλους και για όλες τις ηλικίες που μέσα από τη σωστή καθοδήγηση απλά σε κάνει να ξεχνάς τα πάντα.

Στο MYF διδάσκω Latin International , Αργεντίνικο Τάγκο , pilates , Zumba και έχω και μαθήματα προσωπικά διαλειμματικής προπόνησης Functional.

Ποιες άλλες υπηρεσίες παρέχει το MYF;

Το MYF έχει υπηρεσίες μασάζ από έμπειρο και πιστοποιημένο προσωπικό. Γίνονται μαθήματα ανώδυνου τοκετού από εκπαιδευμένη μαία. Προσεχώς θα υπάρχει δημιουργική απασχόληση για γονείς που θέλουν να έρθουν να γυμναστούν και δεν έχουν την ευχέρεια να αφήσουν κάπου τα παιδιά τους. Συνεργαζόμαστε με το Athens Physio Center και τον Γιώργο Χατζηθεοδωρίδη για περιπτώσεις που χρειαζόμαστε ιατρικής φύσεως οδηγίες για κάποιους ασκούμενους ή για περιπτώσεις που κάποιος χρειαστεί θεραπεία σε συνδυασμό με άσκηση για κάποιο πρόβλημα υγείας. Ακόμη συνεργαζόμαστε με διατροφολόγο για οτιδήποτε αφορά σωστή και ισορροπημένη διατροφή ανάλογα με τις ανάγκες του καθενός .

myf

Στόχος μας είναι να παρέχουμε υψηλής ποιότητας υπηρεσίες με το χαμηλότερο δυνατό κόστος που μας επιτρέπεται.  

Αγαπημένοι μου αναγνώστες αυτό είναι το MYF, Κλαζομενών 52 στην Καισαριανή με θέα το καταπράσινο πάρκο.

GalsnGuys, ένα όμορφο σώμα και μια υγιής ψυχή είναι δικαίωμα όλων μας, ραντεβού στο MYF λοιπόν.

Σχολίασε πρώτος!
Χριστίνα Πίκουλα
Γεννημένη μέσα στο καταχείμωνο υπό τον αστερισμό του Αιγόκερου στο ρομαντικό νησί της Κέρκυρας. Έγραφα από πάντα, με χαλάρωνε και με ηρεμούσε, τώρα πλέον θεωρώ ότι οι σκέψεις και τα συναισθήματα πρέπει να τα μοιραζόμαστε. Ελπίζω να απόλαύσετε το ταξίδι πίσω από τις λέξεις μου. Σκοπός μου είναι να σας υπενθυμίζω να χαμογελάτε γιατί η ζωή είναι ωραία!
web design by